"Chytrý" pohyb slaví 5. let - výroční zpráva

26. 03. 2017

V únoru 2017 je to 5 let od založení IQ pohybu. Děkujeme za vaší přízeň a podporu.

"Chytrý" pohyb slaví 5. let!

V roce 2017 slaví IQ pohyb první menší kulatiny. Ano, od zrodu IQ pohyb Centra a vzdělávací Akademie je to již 5 let.

IQ pohyb Centrum na smíchovském nádraží je místo, kde tým trenérů a instruktorů pod vedením Daniela Müllera poskytuje odborné služby klientům, kterými jsou lidé se zdravotním omezením, lidé po operacích, sportovci, vojáci, ale i běžná populace. Celý tým je složený z pohybových specialistů, kteří patří ke špičce v oblasti zdravotního a kondičního pohybu. Dnešním dnem je tým, který se neustále rozrůstá, tvořen deseti členy. V průběhu těchto pěti let jsme v centru pracovali bezmála s 2000 klienty všech věkových kategorií. Vedle stovek osobních tréninků za měsíc se v IQ pohybovém Centru koná také okolo 100 skupinových lekcí měsíčně.

IQ pohyb Akademie pod vedením Daniela Müllera a Zbyňka Petra patří k České špičce vzdělávacích institucí v oblasti fitness. Rekvalifikační kurzy akreditované Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy jsou vyhlášené svojí kvalitou i náročností, díky čemuž z nich vycházejí absolventi schopní kvalifikovaně pracovat jak se sportovci, tak i s běžnou populací a lidmi se zdravotním omezením. V akademii jsou také pořádány odborné semináře i semináře pro veřejnost, workshopy a kongresy. Akademie stále rozšiřuje svůj tým a nyní ho tvoří 14 členů, kteří zajišťují provoz a vzdělávání frekventantů nejen z České Republiky, ale i ze Slovenska. 
Není to jen tým, který se rozšiřuje, ale roste i objem vyučovaných hodin rekvalifikací, kongresů a seminářů, kterých je pro rok 2017 naplánováno 2650 oproti 2310 z roku 2015 (a pro zajímavost 1640 z roku 2013).

Přelom roku 2016/2017 je pro IQ pohyb zásadní také z důvodu změny loga, nového webu, změny vizuálu a funkčnosti skript. To vše jsme realizovali proto, abychom zvýšili komfort frekventantů i efektivitu výuky v naší akademii, ve které se ročně vzdělává okolo 1500 studentů.

Další součástí, která k IQ pohybu neoddělitelně patří, je podpora neziskových organizací a charitativní činnost. V této oblasti se od roku 2012 angažujeme skrze projekt "Pomáhám pohybem“. V rámci tohoto projektu se nám například podařilo vybrat úctyhodných 70 000,- Kč pro neziskovou organizaci Mamma HELP, které jsme zmíněnou částku formou šeku předali na akci Nepostradatelní 2. Mimo to také podporujeme chráněné dílny, od kterých nakupujeme různé typy výrobků z jejich produkce, jako například pytlíky na záda, květináče, atd. S radostí tím pomáháme na místě, kde je to potřeba. Za zmínku také jistě stojí mezinárodní nezisková organizace Lékaři bez hranic, pro kterou IQ pohyb několikrát ve svých prostorách zprostředkoval propagační výstavu.

Závěrem bychom vám velice rádi poděkovali za vaši věrnost, váš zájem o cvičení a o vzdělávání v oblasti zdravotního i kondičního pohybu. Právě díky vaší spokojenosti se můžeme i my neustále rozvíjet a dělat práci, která nás baví a naplňuje. Prvních 5 let je za námi a my směřujeme do dalších let s chutí a úsměvem, připraveni jít i nadále v čele snahy zvyšovat kvalitu služeb v oblasti fitness.


Certifikovaní pohyboví specialisté
Aerobic
SK Pohoda
Certifikovaná pohybová centra