Michaela Pěknicová - Co změnil pilates v mém životě?

24. 10. 2014

Michaela Pěknicová píše, jak pilates dokáže změnit nejen profesní, ale i osobní život - Já a pilates? Proč? Co vše se změnilo?.....

 

Abych začala od začátku. Ke cvičení pilates jsem se dostala úplně náhodou...Cvičila jsem aerobic mimo jiné i ve „větší“ vesnici a donesl se mi požadavek zda bych nechtěla krom rychlé formy cvičení, vést i něco pomalejšího „pro starší“. Bylo mi tehdy 24. :-) Moje první odpověď bylo rázné ne, nedovedla jsem si představit, že bych cvičila v pomalém tempu. Pak mi to ale nedalo a začala jsem se zajímat o formy body and mind. Ani nevím proč mě napadlo do googlu zadat pilates. Pod tímto slovem mi vyjel Dan a stránky, tenkrát ještě Pilates Institute, mě nadlchly tak,  že jsem to chtěla zkusit. Hned jsem se přihlásila na nejbližší kurz Pilates Matwork I. Nechtěla jsem to ale přehánět a řekla si, že pojedu jen na první víkend a pak se uvidí. Kdyby v té době někdo řekl, že se pilatesu budu věnovat tak aktivně, vysmála bych se mu :-).

Když se konalo první školení a Daniel Muller vešel do třídy, všichni zbledli. V tu chvíli nám došlo, že to nebude žádná sranda. A také nebyla..unavená, plná dojmů, informací  a rozhodnutí, že budu dál pokračovat ve studiu jsem se vrátila domů. Byla jsem z toho celá učarovaná a naplno odhodlaná vydat se na dalekou cestu.

Úplně se mi změnil pohled na své tělo, celkové držení. Začala jsem pozorovat lidi kolem sebe, jak se pohybují, stojí na zastávce, ve frontě v obchodě a nevěřila jsem vlastním očím...o to víc když jsem se zahleděla i na děti. Spousta lidí měla špatné držení těla, určité zlozvyky, sešmajdané boty....a já jim hrozně chtěla pomoct, poradit jim...

Cvičení a studium pilates mne doslova pohltilo. Když jsem ale byla na jaře na koncertě a první část sledovala jak sedí kytarista a jak bubeník...přišlo mi to dost vtipné a ptala se sama sebe, zda je toto normální. :-)

Strašně mě baví a stále překvapuje jak dokáže tělo, jednotlivé svaly pracovat. Když vidím pokroky u svých klientů, jejich stálost, reference....v tu chvíli se ještě více utvrdím v to, že to co dělám, je správné!

Po pravidelném cvičení pilates se cítím skvěle, jsem posílená, zároveň protažená, větší, delší. Už nemám tak velké lordotické držení díky cvičení aerobicu, nechodím tak po malíkové hraně, odbourala jsem stání na kyčlích....Můj druhý porod měl mnohem hladší průběh než první, lépe jsem se vrátila do svého původního těla před otěhotněním.

V současné době vedu kurzy, občas individuální lekce a mám problém otevírat nové, neb je stále plno :-) Z čehož mám velikou radost. Dostala jsem příležitost podílet se na rehabilitaci u švagrové maminky po pádu z koně. Za což jsem velmi ráda, mnoho jsem se přiučila...

Jsem ráda, že mohu studovat u Dana, je to pro mne velká výzva. Každé školení, učení mne posune o kousíček vpřed a já se postupně dostávám dál a dál na své daleké cestě, která nikdy nekončí.

Nenašla jsem žádný zápor na tomto druhu cvičení, samé plusy, kterých je tolik, že by na to nestačilo několik stránek papíru. Takže za mne a mé klienty veliký palec nahoru! :-)

Michaela Pěknicová


Certifikovaní pohyboví specialisté
Aerobic
SK Pohoda
Certifikovaná pohybová centra