Zpráva o činnosti IQ pohyb Akademie: 6. kongres funkčního pohybu

11. 02. 2015

Dne 1. 11. 2014 se konal již šestý kongres funkčního pohybu IQ pohyb Akademie, kde se setkali specialisté z oboru výuky pohybových aktivit, kteří mohli načerpat nové poznatky i pohovořit si mezi sebou a sdílet své zkušenosti.

Akce byla dlouho dopředu vyprodána a účastnilo se jí 51 trenérů a instruktorů z oboru fitness a fyzioterapie. Téměř kompletní tým školitelů (Mgr. Daniel Müller, Mgr. Zbyněk Petr, MUDr. Sylvia Musilová, Ing. Martina Fallerová, Mgr. Michal Elčkner, Mgr. Nikol Maio) představil patnáct ukázkových lekcí, takže inspirace pro cvičení, určeného široké veřejnosti, bylo pro cvičící osobní trenéry a instruktory skupinových lekcí spousta. A to jak z oblasti fitness, zdravotní TV, tak i pilates a jógy. Každý si tedy mohl přijít na své – ti, kdo se chtěli inspirovat v kondičním cvičení i ti, které spíš zajímá cvičení vyloženě zdravotní.

Mimo to tento víkend odstartoval i nový projekt skupiny IQ pohyb nazvaný Pohybový specialista. Jedná se o specifickou certifikaci IQ pohyb Akademie, podle nastavených pravidel a standardů, kvalitních instruktorů a trenérů. V návaznosti na tento systém nabízí Akademie i další výhody.

Tento kongres měl i zajímavý, slavnostní, nádech… Zakladatelé IQ pohyb Akademie, Daniel Müller a Zbyněk Petr, totiž v podstatě na den přesně oslavili 10 let vzájemné spolupráce. Takže nechyběl ani dort, koláčky, přípitek pro všechny a dárky a ani zvučně znějící „happy birthday“. Takže i to přispělo ke směsici všeobecně dobré nálady smíšené se snadardně vysokou profesionalitou.

A jak poznamenala jedna účastnice kongresu – „tohle byl snad nejlepší kongres funkčního pohybu, co jsem kdy byla“. Pro velký úspěch a zájem se proto začal připravovat kongres další, který se koná již 21. 2. 2015.


Certifikovaní pohyboví specialisté
Aerobic
SK Pohoda
Certifikovaná pohybová centra