Iva Říhová - Chrám sv. Víta

03. 08. 2012

Katedrála sv. Víta aneb centrum plné unikátních dřevěných „mučících“ lavic, které Vás zadarmo vytrénují :o)
Účast na benefičním koncertě v chrámě sv. Víta pro mne neznamenala „pouze“ okouzlující kulturní zážitek, ale ač se zprvu nezdálo,...

čekal mne i velmi fyzicky náročný akt, který jsem rozhodně neplánovala a navíc jsem u té dřiny myslela na Dana MülleraCentra funkčního pohybu v Praze, kam chodím nejen cvičit ale i se vzdělávat.

Všichni přítomní hosté se usadili do lavic či židlí a vyhlíželi umělce. Já, po zdolání 196 schodů, vedoucích do chrámu, jsem již od vchodu rychle mapovala situaci a snažila se najít co nejpohodlnější místo pro mou zadnici. Přední řady byly docela zaplněny, ale i tak jsem našla jedno skvělé místo na lavici v přední řadě a s vidinou toho, že budu mít nezapomenutelný zážitek, jsem usedla… a tak se také stalo!

V chrámu byl příjemný chládek, sál ztichnul a mistři zahájili své unikátní představení s názvem Vivat Carolus Quartus, který byl věnován velikánovi Karlu IV.

…pro mne však začal-a „muka“

Prvních 15 minut jsem cítila pohodu při sezení, avšak poté to začalo. Mé svíjení a poposedávání prozradilo nefunkčnost celého těla, především „CORE“. Trpěla jsem jako zvíře… bylo nepřípustné vstát, ani si přesednout… lavice mne nutila „MAKAT“. Makat svaly, abych zapojila své centrum… Ejhle… Hned jsem pocítila v zádech úlevu, byla jsem vytažená a pocitově jsem se dotýkala nebes. Teď teprve jsem si mohla vychutnat koncert nejen s mistry svého řemesla, ale i koncert mých svalových mistrů na zádech. Dva koncerty v jednom okamžiku.

V tuto chvíli jsem si vzpomněla na své tréninky na podložce či na Pilates strojích - Pilates Apparatus a hlavně taky na Dana, který vždy doporučoval a stále doporučuje k sezení obyčejnou, rovnou, dřevěnou židličku, na které sedávaly naše babičky.

….a zase měl Dan pravdu.

MÉ POSTŘEHY:

„To, co tělo potřebuje, si najde vždy samo, jen mu naslouchat.“
„Na co je nám designová židle, když už si „zaděláváme“ na židli na kolečkách.“
„Skvělá akce 2 v 1 - nádherný kulturní zážitek + funkční cvičení a to zadarmo!“

Autorka článku: Iva Říhová

Copyright: Využití textových nebo filmových materiálů a fotografií, které jsou zveřejněny na těchto webových stránkách, je možné pouze se souhlasem provozovatele webu www.iqpohyb.cz. Přejímání obsahu stránek je možné pouze se souhlasem a jasně viditelným uvedením zdroje na začátku každého přejatého materiálu. Pro schválení nás prosím kontaktujte.


Certifikovaní pohyboví specialisté
Aerobic
SK Pohoda
Certifikovaná pohybová centra