Rostislav Šrom - Jak vidím svoji minulost

30. 10. 2013

V průběhu let jsem zkoušel i zaměstnání v kanceláři. Nikdy jsem bohužel u těchto zaměstnání dlouho nevydržel...

Po ukončení studií na Taneční konzervatoři Duncan Centre jsem se náhodně dostal do jednoho z pražských černých divadel. V tomto divadle jsem získal spoustu bohatých zkušeností a prožil zde krásné chvíle. Souběžně s tímto angažmá jsem spolupracoval i na dalších, pro mne důležitých a zajímavých tanečních projektech.

Začátek kariéry

Následně jsem chtěl obohatit svůj profesní život o zkušenost s realizací vlastního projektu. Již na škole jsem měl rozpracovaný vlastní projekt. Mou další zkušeností v tomto oboru byla záležitost ohledně žádosti o grant, který vyšel a z tohoto rozpracovaného projektu mohl již vzniknout můj první samostatný taneční projekt „…KŘIK… TICHO…“. Do dnešního dne jsem na samotný projekt a jeho uskutečněnou realizaci velice pyšný.

Za další skvělou zkušenost ve svém portfoliu považuji i taneční konkurz, který pořádala Karin Pontie. Bez nějaké naděje na výběr jsem si říkal, že celý konkurz budu brát spíše jako trénink a možnost poznat nové lidi. Přesto jsem se dostal ve výběru do druhého kola a v konečném důsledku jsem byl vybrán do jejího připravovaného projektu „MI NON SABIR“. Zkušenost to pro mne byla opravdu nedocenitelná. Vše v souvislosti s tímto projektem pro mne bylo nové. Strávil jsem necelých krásných 5 let v cizí zemi, s lidmi mluvícími cizí řečí a s projektem, který mi dal, jak jsem již říkal, mnoho nového.

Kancelář?

V průběhu let jsem zkoušel i zaměstnání v kanceláři. Nikdy jsem bohužel u těchto zaměstnání dlouho nevydržel, i přesto, že mě práce vždy bavila a naučila mě mnoho zajímavých věcí. K tanci jsem měl vždy blíž a z tohoto důvodu jsem se rozhodl opět vrátit k tanci. Měl jsem to štěstí, že během tohoto rozhodování jsem byl osloven majitelkou tanečního studia s nabídkou, zda si nechci udělat certifikát na Zumbu a v jejím tanečním studiu ji i vyučovat. Rozhodl jsem se tedy, že to zkusím a vyšlo to. Podmínky pro udělení certifikátu jsem všechny splnil a za malý kousek štěstí považuji i to, že jsem v tomto případě patřil mezi prvních padesát vyškolených lektorů v ČR. Během následujících 3 let, jsem poznal spoustu zajímavých lidí, kteří mi změnili život i samotný pohled na něj. Následně jsem na jednom z mnoha sportovních víkendů s CK Lenka poznal i Daniela Müllera, majitele Centra funkčního pohybu v Praze - Smíchově, který mě oslovil s nabídkou možné spolupráce.

Autor: Rostislav Šrom

Copyright: Využití textových nebo filmových materiálů a fotografií, které jsou zveřejněny na těchto webových stránkách, je možné pouze se souhlasem provozovatele webu www.iqpohyb.cz. Přejímání obsahu stránek je možné pouze se souhlasem a jasně viditelným uvedením zdroje na začátku každého přejatého materiálu. Pro schválení nás prosím kontaktujte.


Certifikovaní pohyboví specialisté
Aerobic
SK Pohoda
Certifikovaná pohybová centra