Daniel Muller - Aerobik před více jak desíti lety - 1.díl

12. 01. 2012

Aerobik před více jak desíti lety byl úplně někde jinde, než je teď - první díl seriálu o aerobiku, jaké to bylo před desíti lety...

Aerobik před více jak desíti lety

byl úplně někde jinde než je teď. Už tomu dneska nemůžeme říkat aerobik, jak dříve, když jsme chodívali do jednoho z prvních fitness center v Ostravě k panu Palečkovi. Teď už jsou to spíše skupinové studiové aktivity, neboť rozmanitost lekcí je tak obrovská, že ani někdy nevím, co znamenají.  A to se tím živím, což je největší paradox. Bohužel někteří lektoři vymýšlejí nové názvy, aby přilákali stále nové a nové klienty, ale cviky jsou stále stejné a pak ani my jako profesionálové se v tom nemůžeme vyznat, když někomu máme něco doporučit. A tak raději nedoporučujeme nic v zájmu zdraví klienta.

Když jsem začínal v roce 1997

byl maximální výběr v tom, že byl buď aerobik, step aerobik, či nějaké to posilování, ať již pod názvem P-class, body styling, nebo floor workout. Mix aerobik to byla lekce jen jednou do týdne a byla v neděli jako takový bonus za uplynulého týdne, kdy jsme všichni potili krev a pořádně jsem si to užívali, tak jako dnešní děvčata při lekcích dance aerobiku. V hodinách posilovacích jsme maximálně používali činky nebo gumičky - zavařovačky, abychom mohli zvýšit nějaký ten odpor. To bylo vše, žádná jóga, žádný pilates nebo velké míče?

celý článek naleznete v archivu webu aerobic.cz

Autor článku: Mgr. Daniel Müller

Copyright: Využití textových nebo filmových materiálů a fotografií, které jsou zveřejněny na těchto webových stránkách, je možné pouze se souhlasem provozovatele webu www.iqpohyb.cz. Přejímání obsahu stránek je možné pouze se souhlasem a jasně viditelným uvedením zdroje na začátku každého přejatého materiálu. Pro schválení nás prosím kontaktujte.


Certifikovaní pohyboví specialisté
Aerobic
SK Pohoda
Certifikovaná pohybová centra