Daniel Muller - Pilates Reformer je multifunkční zařízení

22. 01. 2012

Autorka Pavla Maříková napsala o Pilates Clinic v článku o cvičení na strojích - Pilates Reformer, který vyšel v časopise Dieta číslo 02/2010 strana 71.

Pilates Reformer je multifunknčí zařízení vymyšlené tvůrcem metodiky a techniky Pilates. Princip cvičení spočívá v odporovém tréninku tažných pružin.

"První myšlenka vzniku byla v rehabilitaci, kdy přužinový efekt pomáhal zvyšovat sílu bez nárůstu objemu. Na Reformeru lze nastavit i intenzitu cvičení, a to použitím jednotlivých pružin s různou tuhostí od nejlehčích až po nejsilnější," říká instruktor pilates Daniel Muller. Hlavní součástí zařízení Reformer je pohyblivý vozík, kde na jednom konci je systém pružinový a na druhém systém dvou lan, kterými klient pracuje podle jednotlivých cvičebních pozic. Cvičí se vleže, vestoje, vkleče, vsedě.

Cviky jsou shodné s těmi, které znáte z klasického pilates na podložce, ale díky Reformeru je možné cvičit mnohem více variant a modifikací. "Pilates Refomrer se dělí na dvě verze alegro a clinic. Clinická verze, která je i na fotografii, řeší problémy na bázi rehabilitace, ortopedie a neurologie a choronické bolestivosti. Cvičení pilates "na strojích" má však velký přínos i pro ty, kteří cvičí "jen" pro zdraví a štíhlou postavu. Výhoda spočívá v usnadnění provedení pohybu a lepším zapojení hlubokého svalového stabilizačního systému," dodává Daniel Muller. Na strojích mohou s trenérem cvičit jak začátečníci, lidé se zdravotnímím nebo pohybovým omezením, tak i zkušení cvičenci a sportovci. V podstatě kdokoli, kdo chce bý zdravý, fit a mít dlouhé pružné svaly.

Autor článku: Mgr. Daniel Müller

Copyright: Využití textových nebo filmových materiálů a fotografií, které jsou zveřejněny na těchto webových stránkách, je možné pouze se souhlasem provozovatele webu www.iqpohyb.cz. Přejímání obsahu stránek je možné pouze se souhlasem a jasně viditelným uvedením zdroje na začátku každého přejatého materiálu. Pro schválení nás prosím kontaktujte.


Certifikovaní pohyboví specialisté
Aerobic
SK Pohoda
Certifikovaná pohybová centra