Zbyněk Petr - Hodnocení roku 2012

09. 01. 2013

Majitelem naší společnosti pilates clinic s.r.o. jsem byl požádán o zhodnocení uplynulého roku 2012. Jako nápad mi to přišlo zajímavé a určitě lepší, než psát o vánočních svátcích - jako co si přeji a co pro mě znamenají…

To patří do dámských časopisů, takže takové téma přenechám svým milým kolegyním. Celkové zhodnocení uplynulého roku je přeci jenom zajímavější… Co se mi tedy všechno stalo a přihodilo?

Osobní úspěchy

Začnu osobními „úspěchy“… Nejzásadnější věc je, že jsem na svět přivedl mého druhého potomka…tedy, ne úplně, ale byl jsem prostě u tohoJ A teď už se vrhnu na pracovní záležitosti. Začátkem roku jsem čekal na otevření Centra funkčního pohybu, které spoluvlastní můj dlouholetý kolega, a troufnu si říct i dobrý přítel, Daniel Muller. Protože šlo nejprve o rozsáhlou rekonstrukci v krásném smíchovském domě ze třicátých let (můj odhad), čekání bylo opravdu dlouhé. A tak jsme měli dost času na přemýšlení o systému a vybavení  centra a o našich vzdělávacích akademiích Smart Fitness Academy a Pilates Clinic Academy. Bohužel klienti čekali, což pro mě i pro ně bylo velmi mrzuté a jejich tvrdě dosáhlé cíle šly do…“kytek“. Takže někdo zase přibral a jiné zase začala bolet záda... Ale pak přišla polovina března a už se všechno rozbíhalo… Klienti byli z Centra funkčního pohybu nadšeni - z jeho vybavení a z krásných prostor a to bylo to hlavní. Zhruba 2/3 z mých bývalých klientů pomalu přešlo za mnou do mého nového působiště, což mi udělalo radost, protože se pro většinu z nich jednalo o ne příliš (pro ně) lukrativní lokalitu a musejí nyní dojíždět mnohem dál, než dříve.

Pracovní úspěchy

Dále během roku se začali díky dobré pověsti Centra objevovat noví klienti a práce začalo být dost. K tomu jsme připravovali nová školení v rámci našich akademií zaměřených na fitness a pilates. Takze focení metodických materiálů, příprava prezentací atd. Ale byla to příjemná práce a hlavně frakventi byli z materiálů na školeních nadšeni. A to bylo velmi příjemné zadostiučinění. A i když při přípravě bylo občas krušno, stálo to aspoň za to...

V rámci celého roku jsem zvládl 585 osobních treninků, z toho cca 95% v Centru funkčního pohybu, což je v mé praxi z dlouhodobého hlediska málo. Ale bylo to dáno zdržením rekonstrukce nového centra a následným pomalejším rozjezdem. A také mou vášní cestovat, protože v květnu jsem byl 3 týdny na Borneu. A to za ta ve finále nižší čísla opravdu stálo... Nicméně se vše nakonec v tomto směru rozjelo a to je hlavní. Také jsem zvládl odučit pár desítek skupinových lekcí.

Školících dní, kdy jsem působil jako lektor, bylo za celý uplynulý rok celkem 57, z toho cca 50% pro naše akademie Smart Fitness Academy a Pilates Clinic Acadeny. Což považuji celkově standardně za úspěch. Vsechny jsem si je užil a hlavní bylo, ze byli frekventanti spokojeni s mými novými školícími programy. A ty staré? Líbily se jako vždy... Plus jsem odprezentoval několik lekcí na třech kongresech.

Vesměs hodnotím uplynulý rok jako zdařilý a doufám, že hodnocení toho příštího, 2013, bude nejen v číslech ještě pozitivnější. I když zatím nepočítám s dalším rodinným přírůstkem... Takže hurá do nového roku, protože dnem 21. 12. 2012 nic neskončilo...

Autor článku: Mgr. Zbyněk Petr

Copyright: Využití textových nebo filmových materiálů a fotografií, které jsou zveřejněny na těchto webových stránkách, je možné pouze se souhlasem provozovatele webu www.iqpohyb.cz. Přejímání obsahu stránek je možné pouze se souhlasem a jasně viditelným uvedením zdroje na začátku každého přejatého materiálu. Pro schválení nás prosím kontaktujte.


Certifikovaní pohyboví specialisté
Aerobic
SK Pohoda
Certifikovaná pohybová centra