Daniel Muller - Cvičení pro pohodu těla i duše

30. 01. 2012

Daniel Muller připravil podklady pro článek Lekce pro tělo časopisu GUIDE COSMETIC, kde popisuje nejnovější trendy v oblasti fitness cvičení skupinových aktivit, časopis GUIDE COSMETIC, číslo 2005, strana 52.

Určitě nám většina žen potvrdí, že skloubit pracovní vytížení, domácí povinnosti a péči o sebe sama je občas nad lidské síly. I když na záliby nezbývá příliš času, ani ty nejvytíženější ženy, které se chtějí udržovat ve formě a mít štíhlé a pevné tělo, neopomíjejí pohyb a sport ve všech jeho podobách.

Nejmodernější a největší sportovní centra

nabízejí nespočet různých sportovních aktivit, a to včetně novinek, kterých se v posledních letech objevuje dost a dost - například DANCE AEROBIK, AQUAROBIK, PUMP IT UP, BOJOVÁ UMĚNÍ, SPINNING, POWER JÓGA nebo dokonce stále více oblíbené PILATES.

Cvičení pro pohodu těla i duše, IQ PohybDANCE AEROBIK je lekce obohacená o taneční variace různých stylů spojené v choreografii nejen pro náročnější klientelu.

PUMP IT UP je vhodný pro zpevnění celkového svalového aparátu, pro přirozené držení a formování těla. Základem cvičení je choreografie s posilovací tyčí, na kterou si lze naložit váhy (závaží) podle vlastních potřeb a kondice. Posilovací trénink složený v kombinaci silových a balančních cviků účinných pro formování přirozeného držení těla a získávání vytrvalostní svalové síly.

Novým druhem pohybu je také KICK BOX TRAINING založený na principu intervalového charakteru vycházející ze závodních technik bojových sportů se zaměřením na zlepšení fyzické kondice a flexibility.

SPINNING, CYCLING a INDOOR CYCLING je jízda na speciálně upravených stacionárních kolech. Jedná se o aerobní aktivitu se zaměřením na svaly dolní poloviny těla, proto je doporučováno kombinovat ji s dalším cvičením. K nejnovějším formám patří X-BIKE, který simuluje jízdu na horském kole, kolo s pohyblivým kloubem v řídítkách stimuluje při lekci práci i horní část těla.

AQUA AEROBIK - AQUAROBICS je forma aerobiku ve vodě, cvičení je nenáročné na sestavy, opakuje se šest základních pohybů s možností využití různých pomůcek, činek, stepů nebo rukavic. Vzhledem k tomu, že se cvičí pod hladinou, nejsou tolik zatěžovány klouby, proto je vhodný i pro obézní jedince nebo těhotné ženy.

Cvičení pro pohodu těla i duše, IQ PohybSvé příznivce si postupně získávají také různá cvičení s prvky jógy. Například POWER JÓGA, která aktivuje svalstvo uložené hluboko uvnitř těla. Podstata správného cvičení je ve dokonalé technice provedení jednotlivých asán.

Autor článku: Mgr. Daniel Müller

Copyright: Využití textových nebo filmových materiálů a fotografií, které jsou zveřejněny na těchto webových stránkách, je možné pouze se souhlasem provozovatele webu www.iqpohyb.cz. Přejímání obsahu stránek je možné pouze se souhlasem a jasně viditelným uvedením zdroje na začátku každého přejatého materiálu. Pro schválení nás prosím kontaktujte.


Certifikovaní pohyboví specialisté
Aerobic
SK Pohoda
Certifikovaná pohybová centra