Zbyněk Petr - Nejlepší cvičení pro muže

23. 07. 2013

„Ano, došlo i na muže,“ říká Mgr. Zbyněk Petr, zdravotně – kondiční osobní trenér a školitel.  „Muži se začínají o sebe komplexněji starat. Ne že by snad trávili více času v koupelně (i když někteří i tak), ale spíše se věnují svému tréninku těla a objevují kouzlo propracovaných pohybových programů. Pokud nepočítám hraní týmových sportů, tak zbývají právě individuální aktivity – a k těm patří mimo jiné i fitness.“

Současný fitness průmysl nabízí důmyslné programy, některé vyletí nahoru ze dne na den a pak stejně rychle zapadnou, jiné jsou natolik dobré, že přetrvají veškerou komerční pomíjivost.

A jak tedy potěšit dnešní muže, co se týká pohybových aktivit v tělocvičně? „Ideálně se hodí trénink, při kterém se zapojuje celé tělo,“ říká můj dnešní host Mgr. Zbyněk Petr. „Program, kdy se pracuje se všemi svaly dohromady a s držením těla navíc. Při takovém cvičení se dá krásně zbavit případných bolestí pohybového aparátu a zároveň můžeme tělo vytvarovat dle kýžených požadavků, zhubnout nebo zvýšit kondici. Pro takový typ tréninku se v poslední době často používá termín funkční trénink,“ vysvětluje často skloňovaný pojem Mgr. Zbyněk Petr, který má za sebou v oblasti fitness průmyslu 13 let.

celý článek naleznete na webu blog.kaloricektabulky.cz


Certifikovaní pohyboví specialisté
Aerobic
SK Pohoda
Certifikovaná pohybová centra