Hana Toufarová - Jak se změnil můj život díky IQ POHYBU

21. 10. 2014

S Danem jsem se seznámila náhodně v roce 2011 na jednom školení Pilates. Byla jsem tam vedle něj jako úplný zajíc.

V té době jsem již vyučovala PILATES, ale pouze skupinové lekce, kde jsem intuitivně volila postup cviků, jenž jsem považovala za správný.  Hýbat to jsem se „uměla“, ale používat vědomě svaly a odděleně části svalů, jejich vnitřní hluboký stabilizační systém mě vysvětlil až při prvním školení Dan u něj v Praze na Smíchově.

IQ pohyb

Od té doby do IQ POHYBU stále jezdím.  Vždy se těším, jak mi zábavnou formou, názornou, kterýkoli jejich lektor vysvětlí část těla, na co je daný seminář určen. Již lépe chápu, jak funguje křivě postavené chodidlo na páteř, co s kyfotikem, lordotikem či skoliotikem a dalšími nerovnostmi a disbalancemi těla.

IQ POHYB má na vše správnou odpověď.  Fyziologické hledisko, anatomie, příroda a fyzika se logicky jednoduše a s vtipem při každém jejich školení vysvětlí a tím mě lépe přiblíží novou oblast člověka.

Má dcera

I má devítiletá dcera je  Danem „postižena“. Kdykoli přijedu z Prahy, je první na ráně a hned vidím její křivá záda, vystrčené lopatky … a další a další nerovnosti a chci ji napravovat. Naštěstí, již pocítila i ona ve svém věku přínos PILATES a zajímá se o tento druh funkčního pohybu. Třeba i půjde na školení k Danovi a zakusí nervozitu před zkouškami a pod Danovým drobnohledem bude odhalena její slabost postavení páteře. Čím víc Dan učí, tím má vytříbenější oko a rychle rozpozná, co na koho. A předává to svou puntičkářskou metodou dál, kolegům.

Vzdělávání

Je pro mě důležité jezdit do IQ a nadále se vzdělávat.  Vždy tam potkám partu správných lidí, jenž jdou stejným směrem – dozvědět se víc o lidském těle, jak s ním zacházet a být tu déle, soběstační na světě. A navíc se tam pokaždé od srdce několikrát zasměji.

 

Děkuji IQ POHYBU, za to co a jak dělají.
Hana Toufarová, Pilates Třebíč

 


Certifikovaní pohyboví specialisté
Aerobic
SK Pohoda
Certifikovaná pohybová centra