Daniel Muller - Civilizační choroby - 1. díl

09. 01. 2012

Daniel Müller připravil další článek pro internetový magazín o aerobiku, fitness a body and mind - aerobicstyl.cz na téma civilizační choroby a low back pain aneb moderní způsob života nese svá úskalí, aneb bolestivost zad nepominou bez cvičení.

Novodobé, moderní, pojetí způsobu života neskýtá pro nás jen samé výhody v podobě počítače, auta, myčky či dalších technických vymožeností, které používáme denně k uspokojení svých tužeb a potřeb. Novodobé, moderní, pojetí způsobu života skýtá celou řadu skrytých nebezpečných aspektů, na které vždy ať již dříve či později doplatíme všichni.

To že si nemusíme shánět potravu lovem a stačí jen zajit, no spíše zajet do hypermarketu autem a pohodlně nakoupit neznamená výhru pro naše tělo, ale jen výhru pro naši pohodlnost a lenost. Každý pohyb nahrazujeme plně automatickými či poloautomatickými přístroji a stroji, jen proto, abychom měli více volného času, který stejnak prolenošíme v posteli nebo sezením u počítače.

Výčet chorob již dnes činí bezmála dvacet položek, které mají jeden společný původ. Původ vzniku jsou především průmyslová velkovýroba, zvýšený příjem kaloricky bohatých potravin zejména tučných a slaných jídel, která jsou převážně z živočišných zdrojů. Dále pak významnou roli vzniku civilizačních chorob hraje i úbytek fyzického pohybu, nadměrná konzumace alkoholu a cigaret. V neposlední řadě přispívá ke vzniku civilizačních onemocnění i zvýšený stres. (zdroj: celosvětová asociace zdraví)

celý článek naleznete na webu aerobicstyl.cz

Autor článku: Mgr. Daniel Müller

Copyright: Využití textových nebo filmových materiálů a fotografií, které jsou zveřejněny na těchto webových stránkách, je možné pouze se souhlasem provozovatele webu www.iqpohyb.cz. Přejímání obsahu stránek je možné pouze se souhlasem a jasně viditelným uvedením zdroje na začátku každého přejatého materiálu. Pro schválení nás prosím kontaktujte.


Certifikovaní pohyboví specialisté
Aerobic
SK Pohoda
Certifikovaná pohybová centra