Daniel Muller - Historie tělesného cvičení 7.díl

08. 01. 2012

Autor Daniel Muller napsal článek pro laickou veřejnost o historii tělesného cvičení. Jedná se o rozsáhlý seriál - tento díl pojednává o éře step aerobiku a metodě „no tap“.

Éra step aerobiku a metoda „no tap“

Období se nese v duchu barevnosti „pink a green“, které byly přibližně v 99% zastoupeny ve všech zmodernizovaných tělocvičnách a umech. Bylo to podle revolučního plastového výrobku - stepu s originálními barvami zelené s růžovými a šedými podstavci. Právě step udával barevnost celého období.

Kreativita choreografií se stále rozvijí a přidáním nových prvků V step, leg curl, knee up v aerobiku se spouští davové šílenství instruktorů v předhánění se o lepší choreografii. Choreografie spolu s hudbou se stala důležitým prvkem lekcí, díky kterým se jednotlivé lekce odlišovaly od sebe. Najednou se otvírá prostor pro všechny nápady a kombinace prvků spolu s hudbou. Avšak velice častým jevem jsou překombinované choreografie s obrovskou náročností, kterou lidé nebyli schopni odcvičit. Proto se začalo od kreativity pomalu upouštět a vracelo se k jednoduchým kombinacím.

Celý článek naleznete na aerobics.cz

Autor článku: Mgr. Daniel Müller

Copyright: Využití textových nebo filmových materiálů a fotografií, které jsou zveřejněny na těchto webových stránkách, je možné pouze se souhlasem provozovatele webu www.iqpohyb.cz. Přejímání obsahu stránek je možné pouze se souhlasem a jasně viditelným uvedením zdroje na začátku každého přejatého materiálu. Pro schválení nás prosím kontaktujte.


Certifikovaní pohyboví specialisté
Aerobic
SK Pohoda
Certifikovaná pohybová centra