Michal Elčkner - Změní mi Pilates život?

23. 09. 2014

Jak jsem absolvoval rekvalifikační kurz Pilates - Pilates Clinic Method. Pilates pod vedením Mgr. Daniela Müllera. Pracuji jako osobní trenér a mám za sebou již řadu školení, některá i od Zbyňka Petra, který spolupracuje s Danem.

Reportáž ze školení rekvalifikačního kurzu pilates v IQ POHYB ACADEMY

Pracuji jako osobní trenér a mám za sebou již řadu školení, některá i od Zbyňka Petra, který spolupracuje s Danem. Proto jsem si říkal, nic nového mě nečeká, pilates hodiny jsem navštěvoval už v minulosti, v čem to může být jiné?

Vlastně, je všechno úplně jiné od první minuty. Lektor vás musí zaujmout a přesvědčit o tom, že čas i peníze jsou správně investované. Za tři dny jsme se ke cvičení pilates nedostali, a přesto bych nezměnil jedinou minutu. Maximálně ty trestné, které provází celé školení a neodmyslitelně ke kurzu patří - za špatný stoj, klek, leh, nebo zbytečné komolení slov při popisu cviků. Ačkoli si dávám velký pozor, jak si kleknu, jak správně si lehnu, dlužím Danovi i ostatním z kurzu po třech dnech 2 kg čokolády.

Michal Elčkner, IQ PohybPosloupnost, systematičnost, smysluplnost, vysvětlení pojmů do posledního puntíku, jedinečnost i výjimečnost, legrace, řád a přísnost, to vše panovalo na rekvalifikačním kurzu pilates v Pilates Clinic Method. Neříkám, že mi zcela změnil pohled na cvičení, ale už po třech dnech mi Dan ukázal možnosti, kterých si jiní dříve nevšimli a cestu, jak na sobě pracovat.

Osobní trenéři často vedou studiové hodiny, ale většinou jsou to posilovací formy, zejména TRX, funkční trénink aj. Pilates je cesta, kde by měli všichni začít. Rok zpět mi bývalý kolega, kterého si velmi vážím, poradil „chceš-li něco víc, jdi na pilates“. Pochopil jsem až po třech dnech s Danem.

Pokud mají být v budoucnu kvalitní fitness trenéři a instruktoři, návod jak začít najdete v Pilates Clinic Method.

Autor článku: Michal Elčkner

Copyright: Využití textových nebo filmových materiálů a fotografií, které jsou zveřejněny na těchto webových stránkách, je možné pouze se souhlasem provozovatele webu www.iqpohyb.cz. Přejímání obsahu stránek je možné pouze se souhlasem a jasně viditelným uvedením zdroje na začátku každého přejatého materiálu. Pro schválení nás prosím kontaktujte.


Certifikovaní pohyboví specialisté
Aerobic
SK Pohoda
Certifikovaná pohybová centra