Irča Zoubková - Něco málo ze života

16. 07. 2012

Zajímá vás sportovní začátky Irči? Jaké jsou její neoblíbenější aktivity a záliby? Nebo kdo je jejím sportovním vzorem? Přečtěte si celý článek.

1. Co tě přimělo ke sportu?

Jelikož jsem se narodila ve znamení Střelce, sport mi byl už od dětství blízký. Chodila jsem na všeobecnou pohybovou průpravu do Sokola, kde jsme měli atletiku, gymnastiku a různé jiné pohybové aktivity. Když u nás Sokol zrušili, navštěvovala jsem dětský aerobik se zaměřením na gymnastickou průpravu. Později jsem prodělala vážnou nemoc, tak jsem se skoro 3 roky nehýbala. Pomalu jsem se vrátila k aerobiku a zůstala u něj dodnes.

2. Jaký sport máš nejradši?

Upřímně nejradši jezdím na koni a pak jistě aerobik. Koně jsou pro mě jak sport, tak relax a práce kolem nich mě nesmírně baví. Poslední dobou se snažím vyrážet i na kolečkové brusle, kde jsem pořád amatér a musím si vypilovat brždění. Jinak se nebráním žádné pohybové aktivitě. V létě třeba ani plážovému fotbalu, který si ráda zahraju s klukama :-).

3. Jak relaxuješ?

Budu se určitě opakovat, ale nejlepší relax je pro mě pohled z koňského hřbetu. Ráda si občas zajdu do sauny a nebo se jen tak courám s foťákem a nějakou milou společností po různých koutech nejen naší vlasti.

4. Co považuješ za svůj největší úspěch?

Že jsem... a zdravá!

5. Máš nějaký sportovní vzor?

Jistě, mým největším sportovním vzorem byl, je a bude Petr Jánský. To on mě přivedl k profesionálnímu aerobiku. Věnoval se mi v přípravě ke zkouškám v České škole aerobiku Heleny Jarkovské a dodnes občas dorazí na mou lekci, aby mě pochválil nebo vynadal :-). Obdivuji ale všechny sportovce, kteří dosáhli sebemenšího úspěchu.

6. Jak si představuješ ideálně strávený volný den?

Přispím si do oběda, vezmu auto a dojedu 80km za Prahu… ke koním.

7. Jaké jsou tvé záliby?

Cestování, hudba, sport, ale nejvíc že všeho fotografování.

8. Jaké nejhezčí místo jsem kdy navštívila?

Těch míst bude určitě spousta, ale největší radost mám z výstupu na Olymp. Nejhezčí vzpomínky mám právě z Řecka, z malé obce Velika, která leží cca 50km od Larissy. Tam jsem byla několikrát s dětskou onkologií a nikdy na to nezapomenu.

9. Jaké místo na světě chci navštívit?

Santorini.

10. Kdyby byla možnost změnit na světě jednu věc, jaká by to byla proč?

Kdyby se tak všichni lidé usmívali…

11. Bez čeho (koho) si nedokážu život představit?

Bez rodiny a svých nejbližších přátel. Bez koní. Bez fotoaparátu.

12. Jaké je mé oblíbené jídlo a pití?

Zelenina na jakýkoliv způsob, voda a Cola Light.

13. Jakou část roku mám nejradši?

Jaro, léto a první část podzimu.

14. Jaké je mé motto?

Nasadit úsměv, narovnat záda a pravou nohou vykročit do dalšího dne.

15. Co bych chtěla vzkázat lidem?

Buďte sami sebou a dbejte o své zdraví!

Autor článku: Irča Zoubková

Copyright: Využití textových nebo filmových materiálů a fotografií, které jsou zveřejněny na těchto webových stránkách, je možné pouze se souhlasem provozovatele webu www.iqpohyb.cz. Přejímání obsahu stránek je možné pouze se souhlasem a jasně viditelným uvedením zdroje na začátku každého přejatého materiálu. Pro schválení nás prosím kontaktujte.


Certifikovaní pohyboví specialisté
Aerobic
SK Pohoda
Certifikovaná pohybová centra