Věra Havlová - Co se u mě změnilo díky Danu Müllerovi 2.díl

22. 08. 2012

Měla jsem tedy za sebou rok praxe vedení lekcí Pilates a další možnost byla udělat si kurz osobní trenér Pilates s Danem. Opět jsem říkala, že nikdy, protože osobní tréninky jsem nikdy dělat nechtěla. Ale v roce 2010 jsem tento kurz absolvovala. Osobní tréninky jsem nedělala a v blízké době ani dělat nechtěla.

V roce 2011 jsem začala pracovat jako koordinátor skupinových lekcí ve FACE CZCECH FITNESS a manažerka ve FACECZECH ACADEMY, kde už Dan sice jako ředitel nepůsobil, ale převážně dělal osobní tréninky v jeho Pilates Clinic na Pilates strojích - Pilates Apparatus. Jednou mi zavolal: „Vezmi si tužku a papír, zavolej té paní. Chce chodit na osobní tréninky Pilates, já nemám volno, tak si jí vezmeš ty.“ Další klientku mi dohodil Zbyněk Petr. Ale protože jsem pracovala na plný úvazek v kanceláři, měla spoustu skupinových lekcí, osobním tréninkům jsem se nemohla tolik věnovat.

S Danem jsem absolvovala spoustu dalších školení Pilates, ale také BOSU©, chodila si zacvičit na jeho hodiny a vždy mě lákaly Pilates stroje. A tak jsem je šla pro zajímavost v roce 2011 vyzkoušet na  školení Pilates REFORMER s Michaelem Kingem. Nepočítala jsem opět s tím, že bych někdy na Pilates Reformeru cvičila.

Ale opět se ozval Dan a tak jsem začala vést skupinové lekce v Centru funkčního pohybu, které Dan v březnu 2012 otevřel. Také jsem začala jako manažerka školících akademií Pilates Clinic Academy a Smart Fitness Academy.  Najednou se mi začali ozývat známí, že mají problémy se zády, koleny a že by chtěli zkusit osobní tréninky a i Dan mě „zásobuje“ dalšími klienty, kteří u něj hledají pomoc.

A jak mi tedy Dan změnil život? Cvičení bylo vždy jen mým koníčkem, měla jsem normální práci v kanceláři a po večerech cvičila. Díky Danovi jsem ve svých 50 letech začala dělat práci, která je pro mě i koníčkem a hlavně má smysl - pomáhá lidem od bolesti a i oni díky cvičení mění své stereotypy a začínají pečovat o své tělo.

Cvičit ke mně chodí také seniorky - 60 - 70 let,  které si Pilates velmi chválí, konečně je prý přestávají bolet záda. Také chodí opravdu poctivě každý týden, nevymlouvají se, že prší, že je horko, že mrze. Jsou vždy ve stejnou dobu na stejném místě.

Nebojte se začít s Pilates v jakémkoliv věku - ať už jako prevenci proti bolestem zad, nebo když už vás něco bolí, zkuste nejdříve několik osobních tréninků Pilates, kde vám osobní trenér připraví trénink podle vašich potřeb, naučí Vás tak jak se zbavit stereotypu - nestačí totiž si jít zacvičit několikrát týdně a během dne na své tělo vůbec nemyslet. A také nestačí cviky jen cvičit, ale důležité je vědět PROČ!!!

Ale i na skupinových lekcích vedených instruktory, kteří jsou vyškoleni u Dana, se naučíte jak se zbavit stereotypů. Přestanou vás bolet záda, klouby a podobně. A to je určitě to nejdůležitější. Ne?

Školení jsem absolvovala hodně, ale tím to nekončí. Pilates je studium na celý život a díky Pilates se díváte na své tělo úplně jinak. Zkuste to i vy.

Autorka článku: Věra Havlová

Copyright: Využití textových nebo filmových materiálů a fotografií, které jsou zveřejněny na těchto webových stránkách, je možné pouze se souhlasem provozovatele webu www.iqpohyb.cz. Přejímání obsahu stránek je možné pouze se souhlasem a jasně viditelným uvedením zdroje na začátku každého přejatého materiálu. Pro schválení nás prosím kontaktujte.


Certifikovaní pohyboví specialisté
Aerobic
SK Pohoda
Certifikovaná pohybová centra